Index>

1916
Brooks Memorial Art gallery is gebouwd.
Thomas C. Ashcroft is burgemeester tot 1917.


boven: November 24, Memphis Politieagenten.

Bealestreet.

1917
Harahan Bridge met autowegen is geopend.
Harry H. Litty is burgemeester tot 1918.

Het Daisy Theatre wordt gebouwd door de Italiaanse immigrant Sam Zerilla als filmhuis op 329 Bealestreet voor de Afro-Amerikaanse burger van het Midden-Zuiden. In de jaren zeventig hadden de verwoestingen van de stadsvernieuwing Bealestreet en het oude The Historic Daisy de overblijfselen laten zien van hun vroegere glorie.

De omliggende wijk werd afgebroken en de bevolking verspreid.

1918

Het concept van een zelfbedieningswinkel werd ontwikkeld door Clarence Saunders en zijn Piggly Wiggly-winkels. Zijn eerste winkel werd geopend in Memphis.
‘Het kostte me twee uur om een naam te vinden die belachelijk genoeg was’, zei hij later. Vanaf het begin was het succesvol. Elke winkel was identiek, met elk product op dezelfde plek in iedere winkel. De winkels hadden eenrichtingsgangen om het verkeer te versnellen en orde te scheppen. Piggly Wiggly adverteerde veel.
Tegen 1922 waren er 1.200 Piggly Wiggly-lokaties in de Verenigde Staten,
waarmee het de grootste supermarktketen was.  

Saunders’ huis, the Pink Palace, is nu een museum.
Frank L. Monteverde is burgemeester tot 1919.
 De Mid-South Fair begint.

Een in 1918 opgericht cementbedrijf door de zonen van John A. Denie, Co, een bouwmaterialenbedrijf dat werd opgericht in 1859. Memphis is de thuisbasis van een van de drukste cementterminals van het land, gelegen aan de voet van de Interstate 240-brug over de rivier de Mississippi. De terminal van Lone Star Industries ondersteunt de neonreclame van Memphis ‘Home of the Blues, Birthplace of Rock’n’Roll’. Meer dan 400.000 ton cement wordt elk jaar verzonden via de haven van Memphis.

1919
Memphis viert zijn eeuwfeest.

1920
 Bevolkings aantal is 162.351.
Rowlett Paine is burgemeester tot 1927.


Bank of Commerce.

Baptist Memorial Hospital.

Bruggen.

Claridge Hotel.

 Katoen op de kade van de Mississippi River.

Loew’s Palace lag in het centrum van Union Avenue naast Britlings cafetaria.
Gladys Presley was een medewerkster in de cafetaria.
Het werd in 1985 afgebroken.

1921

 De Stedenbouw commissie is opgericht.

Memphis Politieagenten.

Amro Music is opgericht in 1921 en biedt bandinstrumenten, orkestinstrumenten, piano’s, printmuziek en voor reparatie van allerlei instrumenten. Gelegen in het hart van Memphis op 2918 Poplar Avenue, blijft dit Memphis etablissement dienen voor muzikanten, variërend van de beginner tot de doorgewinterde professional. Beroemde klanten waren Elvis en B.B. King.

1923

De Universal Life Insurance Company, een van de grootste zwarte verzekeringsmaatschappijen in het land, is opgericht.

1924
 Het stadsplan is ontworpen door Harland Bartholomew.

Ellis Auditorium is gebouwd.

 Advertentie folder in huis.

 Burgemeester Rowlett Paine met een nieuwe trein.

1925

Het huidige Peabody Hotel opent voor het publiek.
Peabody-theater is geopend en sluit in 1950.

 
Tom Lee redt 32 mensen wanneer de excursieboot M.E. Norman kapseist in de rivier de Mississippi. Een park dat uitkijkt op de machtige rivier de Mississippi, waar een historische redding plaatsvond door de Afrikaans-Amerikaanse arbeider. In 1925 droeg Lee, die niet kon zwemmen, 32 overlevenden van een zinkende stoomboot naar de kust in zijn boot.
Het park kreeg de naam als erkenning voor zijn heldendom.


Court Square


De Dixie Greyhound Lines (ook Dixie of DGL geheten), een koerier op de snelweg, is een Greyhound regionale werk maatschappij, gevestigd in Memphis van 1930 tot 1954, toen het (met deTeche Greyhound Lines) werd samengevoegd tot de Zuidoost-Greyhound Lines, een naburige werk maatschappij.

De Church of God in Christ gelegen in Memphis en voltooid in 1940, werd het grootste hoofdkwartier van deze kerkgemeenschap in de wereld. In 1968 was Dr. M.L. Koning hier met zijn beroemde profetische toespraak ‘I’ve Been to the Mountaintop’.

Het Loew’s State Theatre is geopend in 1925 en gesloten in oktober 1970, het werd gesloopt in 1971 of 1972. Het was echter het meest opvallende Theatre omdat Elvis Presley zijn eerste baan hier kreeg, in 1948, als een bode.

Index>