Index>

Valerie June Carter werd geboren op Juni 23, 1929 in Maces Springs, Virginia

In 1956 ontmoette zij Johnny Cash toen zij beiden bij Grand Opry waren. In het midden van de jaren zestig presteerden ze zich samen als een duo. Hun relatie werd warmer in 1965 toen het stel in Las Vegas was voor een optreden.

Merle Kilgore was de ‘best man’ op hun bruiloft. June was gekleed in een lichtblauwe korte kanten jurk en lichtblauwe bloemen in haar haar. Ze droeg een boeket met rode rozen. June hield van bloemen en een lichte tint blauw. Ze noemde de kleur June Blue.


Johnny droeg een zwart pak met een rode roos op zijn revers. Ze hadden een niet-alcoholische receptie bij Johnny’s huis in Hendersonville, TN. Ze kregen één kind samen, John Carter Cash (geboren op 3 Maart 1970). Ze bleven samen werken en reisden 35 jaar lang rond.

Voordat ze met elkaar trouwden, was Johnny ooit getrouwd geweest, June was twee keer getrouwd geweest.

Johnny was 22 jaar toen hij met Vivian Liberto in San Antonio, Texas trouwde. Vivian was 17 jaar toen ze trouwden. Hun huwelijk duurde van 7 Augustus 1954 tot 1966 toen ze scheidden vanwege Johnny’s drugsproblemen. Hij beloofde trouw te blijven aan haar in zijn nummer hit, I Walk The Line. Johnny en Vivian hadden vier dochters. Vivian stierf als gevolg van complicaties door longkanker.

June was getrouwd met Carl Smith, een acteur en componist van 9 Juli 1952 tot zij scheidde in 1956. Zij hadden één kind, Carlene Carter. Carl werd geboren op 15 Maart 1927 in Maynardville, TN. Hij was later getrouwd met Goldie Hill van 1957 tot 2005, toen ze stierf aan kanker. Goldie en Carl hadden drie kinderen. Het tweede huwelijk van June was met Edwin L. Nix van 11 November 1958 tot 1966 toen zij scheidden. June en Edwin hadden één kind, Rosanna Nix Adams. Het gemengde gezin van Johnny en June had 7 kinderen totaal.

1. Roseanne Cash, dochter van Johnny en Vivian werd geboren op 24 mei 1955 in Memphis, TN. Ze is countryzangeres, twee keer getrouwd en heeft vier kinderen.
2. Rebecca Carlene Smith, bekend als Carlene Carter, dochter van June Carter en Carl Smith. Carlene werd geboren op 26 september 1955 in Madison, TN. Carlene is een actrice en countryzangeres. Ze is drie keer getrouwd en gescheiden.
3.Kathleen Cash, dochter van Johnny en Vivian, werd geboren in Memphis, TN op 16 april 1956. Zij huwde in 1982 en zij hebben twee kinderen.
4.Rozanne Lea Nix Adams, dochter van Edwin en June, werd geboren op 13 juli 1958. Ze huwde met Phillip Adams en stierf op 24 oktober 2003 in Tennessee aan een accidentele koolmonoxidevergiftiging. Ze was zangeres en componist.
5.Cindy Cash, dochter van Johnny en Vivian, werd geboren op 29 juli 1959. Zij was getrouwd en gescheiden van Marty Stuart.
6.Tara Cash, dochter van Johnny en Vivian, werd geboren in 1961.
7. John Carter Cash werd geboren op 3 maart 1970. Hij is Johnny en June’s enige kind. Hij is twee keer getrouwd en heeft twee kinderen, Anna Maybelle en Joseph.

In Juni 2001 heeft June Carter een pacemaker gekregen. June Carter Cash stierf op 15 Mei 2003, op 73-jarige leeftijd, van complicaties door een operatie aan de hartklep in het Nashville Baptist Hospital in Nashville, TN. Johnny hield haar hand vast toen ze stierf.
June had Cash verteld om te blijven werken, dus bleef hij opnemen, voltooide hij nog 60 nummers in de laatste vier maanden van zijn leven en voerde zelfs een paar verrassingsshows uit bij de Carter Family Folk buiten Bristol, Virginia. Op het concert van 5 Juli 2003, zijn laatste publieke optreden las Cash, voordat hij Ring of Fire zong, een verklaring over zijn overleden vrouw voor, die hij had geschreven kort voordat hij het podium betrad:
‘De geest van June Carter overschaduwt me vanavond met haar liefde die ze voor mij had en de liefde die ik voor haar heb. We verbinden ons ergens tussen hier en de hemel. Ze kwam naar beneden voor een kort bezoek, denk ik, vanuit de hemel om vanavond met me te zoeken om me moed en inspiratie te geven ze voor deze daad’.

Johnny woonde haar begrafenis bij in de First Baptist Church of Hendersonville, TN
in een rolstoel. June werd begraven in een lichtblauwe kist.

Index>