Index>


Johnny en Jack Cash                     Johnny Cash

Johnny Cash geboren in Kingsland, Arkansas, de vierde van zeven kinderen van Ray Cash en Carrie Cloveree. Cash kreeg de naam J. R. Cash omdat zijn ouders geen naam konden bedenken. Toen Cash in dienst trad bij de luchtmacht, lieten ze hem niet de initialen gebruiken als zijn naam, dus begon hij de officiële naam John R. Cash te gebruiken. In 1955, toen hij bij Sun Records tekende, nam hij Johnny Cash aan als zijn artiestennaam.

De Cash kinderen zijn: Roy, Margaret Louise, Jack, J. R. (Johnny), Reba, Joanne en Tommy. Zijn jongste broer, Tommy Cash, is ook een zeer beroemd country artiest.

Joanne Cash

Tommy Cash

In Maart 1935 vestigde het gezin Cash zich in Dyess, Arkansas. Johnny begon op vijfjarige leeftijd te werken in katoenvelden, samen met zijn familie al zingend. De familieboerderij werd ten minste twee keer overstroomd. De economische en persoonlijke strijd van zijn familie tijdens de Grote Depressie inspireerde veel van zijn liedjes.

De vroege herinneringen van Cash werden gedomineerd door Gospelmuziek en de radio. Hij werd onderwezen door zijn moeder en een jeugdvriend en begon met gitaarspelen. Op de middelbare school zong hij op een lokaal radiostation.


Mainstreet Dyess

Cash ging in dienst bij de luchtmacht op 7 Juli 1950. Na een basisopleiding bij Lackland Air Force Base en technische training bij Brooks Air Force Base, beide in San Antonio, Texas. Cash werd toegewezen aan een eenheid van de US Air Force Security Service, toegewezen als een morsecode onderscheppingsoperator voor uitzendingen van het Sovjetleger in Landsberg, Duitsland waar hij zijn eerste band genaamd The Landsberg Barbarians oprichtte. Nadat hij op 3 Juli 1954 eervol ontslagen was als stafsergeant, keerde hij terug naar Texas.

Op 18 Juli 1951 ontmoette Cash in de luchtmachttraining de 17-jarige Vivian Liberto in San Antonio. Ze gingen drie weken lang uit, totdat Cash voor een driejarige tournee naar Duitsland werd ingezet. Op 7 Augustus 1954, een maand na zijn ontslag, trouwden ze in de St. Annakatholieke kerk in San Antonio. Ze kregen vier dochters: Rosanne, Kathy, Cindy en Tara. Het drugs- en alcoholmisbruik van Cash, het constante rondreizen en zaken met andere vrouwen brachten Vivian ertoe om in 1966 een ​​echtscheiding aan te gaan.

Cash’s afkomst was een mix van de Britse eilanden. Hij was van Schotse koninklijke afkomst van zijn vaders kant, teruggevoerd naar Malcoln I van Schotland. Johnny traceerde de Cash-stamboom naar elfde eeuws, Cash Loch en andere locaties. Cash had ook Engelse en Schotse-Ierse afkomst. Zijn naam was oorspronkelijk Caesche. Hoewel hij geen voorouders van de Amerikaanse Indianen had, was zijn empathie en medeleven met Indianen onverminderd groot.

Index>